Microsoft Defender for Endpoint Plan 1 är nu tillgängligt för M365 E3/A3 Licenser

Med start 14:e januari så kommer Microsoft Defender for Endpoint Plan 1 (P1) att automatiskt inkluderas i Microsoft 365 E3/A3 licenser! (samt på sikt även i MS Business Premium)

Först lite kort info om denna relativt nya licensen. Microsoft Defender for Endpoint Plan 1 (P1) introducerades i slutet av augusti förra året som en del i Microsofts satsning på säkerhet. P1 är en del av det mer omfattande paketet Microsoft Defender for Endpoint som numera blir P2, vilket följer samma mönster som flertalet övriga tjänster i Microsoft 365, dvs en P1 nivå och en P2 nivå (med alla funktioner).

Bild från Technet

Målgruppen för P1 är kunder som enbart vill ha endpoint protection. Exakt vad som ingår framgår lite tydligare av följande tabell:

Bild från Technet

För att testa detta så kan man sedan lanseringen aktivera en free trial. Vill man skaffa P1 så kan man såklart köpa licenser separat men den stora nyheten här är att P1 ingår i MS365 E3/A3. Fler funktioner utan extra kostnad är alltid trevligt. Kunder som redan har E3/A3 så kommer Defender for Endpoints P1 automatiskt att läggas till. Detta gäller även MS Business Premium på sikt.

Bild från Technet

För mer information om att börja använda och testa detta så kan ni titta lite på officiella dokumentationen eller titta på itmentor senaste artikel (rekommenderas) som handlar om just implementation och testning av Defender for Endpoints P1. Länk för att prova hittar ni här https://aka.ms/MDB-Preview

Referenser: Microsoft Defender for Endpoint Plan 1 Now Included in M365 E3/A3 Licenses nyhetsartikel av Hadley Edwards
Unboxing Microsoft Defender for Business, Part 1: Simplified configuration process by Alex Fields
Introducing Microsoft Defender for Endpoint Plan 1 by Barak Klinghofer

Jesper Nilsson

Om: Uppskattad och erfaren utbildare med bred kompetens inom flera områden och passion för lärande. Författare och skapare av itlararen.se. Microsoft Certified Trainer (MCT), CompTIA-utbildare och CISCO-instruktör sedan flera år.
Flertalet certifieringar inom relevanta områden: MCSE, MCSA, Network+, A+, Linux+, LPIC m.fl.